• Singurul sat din tara cu Gradina Botanica
  • Scoala infiintata in urma cu peste 130 de ani
  • In anul 1991 s-au implinit 500 de ani de la prima atestare doumentara a satului

Bine ati venit !

Comuna Prajesti este situata in nord-vestul Colinelor Tutovei, pe stanga raului Siret, la confluenta cu raul Valea Morii.

Asezarea geografica si relieful comunei noastre confera o priveliste deosebita si constituie o zona favorabila pentru productia de cereale, legume, fructe, vita de vie, dar si un sector zootehnic de crestere a animalelor si pasarilor.

Comuna Prajesti are un numar de aproximativ 2505 locuitori. Din punct de vedere etnic populatia comunei Prajesti este romana iar confesiunile sunt crestin romano-catolica si ortodoxa.

Stiri, articole despre comuna Prajesti

tree

Campanie de impadurire la Prajesti

Actiunea de plantare are loc pe islazul comunal, o suprafata de un hectar, unde pamintul se lasa. "Este campania noastra, pe plan local si am organizat-o pentru sensibilizarea populatiei. Oricine este binevenit sa ia parte", ne-a declarat primarul Eugen Antica.
Mai multe...

tree

Investitie in pomi si apicultura la Prajesti

La Prajesti s-au plantat 4.100 de puieti, din care 4.000 salcimi si 100 de tei. Organizatorii, la sfaturile specialistilor, au aranjat copaceii in forma unui dreptunghi, pe margini, din loc in loc fiind plantat teiul.
Mai multe...

tree

Singurul sat din tara cu Gradina Botanica

In Gradina Botanica, care se intinde pe o suprafata de doua hectare, elevii se plimba printre arbori de vanilie, cocos, platani, chiparosi, arbori ai pagodelor sau magnolii. Acestora li se adauga alte cateva sute de specii de plante, comune sau exotice. Liliacul alb sau nemtesc, crini imperiali, bujori, zambile, hortensii sau cercelul doamnei sunt doar cateva din plantele care incanta privirea vizitatorilor.
Mai multe...